Meie lugu

Meie pere on kasutanud toidu valmistamisel ekstra väärisoliiviõli juba viimased kakskümmend aastat. Alustasime oliiviõlide ostmist erinevatest poekettidest nii Eestis kui Soomes. 2008. aastal toimus aga meie esimene reis Kreekasse, kus saime proovida kvaliteetset kohalikku ekstra väärisoliiviõli. Ostsime kanistritäie õli ka koju kaasa. Erinevus poekettides müügil olevate oliiviõlidega oli märkimisväärne!

Sellest ajast alates oleme pea igal aastal külastanud erinevaid Kreeka saari, nagu Rhodos, Kreeta, Lefkada, Corfu ja Thassos. Igalt reisilt oleme kohvris kaasa toonud kolmeliitristes kanistrites oliiviõli. Kahjuks aga ei ole kaasatoodud kogus katnud meie aastast oliiviõli tarbimist, milleks on umbes poolteist liitrit kuus. 

Meie vaieldamatuks lemmikuks on Thassose saare oliiviõlid, mille maitse ja värvus erinevad oluliselt teiste Kreeka saarte õlidest. Nüüd soovime anda ka teile võimaluse proovida seda tõeliselt maitsvat ja kvaliteetset õli.


Thassos

Thassos on Kreeka  põhjapoolseim ja üks roheliseimad saari pakkudes oliivipuudele väga head kasvukeskkonda nii madalamates kui ka mägisemates piirkondades.

Thassosel kasvavad üle 700 aasta vanused oliivipuud ning Thassose oliivipuu sort kannab nime "Throumba" või "Thassitiki". Antud sordi viljad on keskmise suurusega ja kaaluvad ligikaudu 3 grammi. Throumba oliivid on tuntud delikatessina ja neil on oma koht Vahemere köögis. Oliivisordist tulenevalt on Thassose ekstra väärisoliiviõli värvus rohkem kuldkollakas ning maitse erineb oluliselt Kreeta õlidest.