Külmpressimise meetodit kasutades kuumutatakse seesamiseemned 65 kraadini. Seejärel pressitakse seemned pastaks mõõduka, 40-42-kraadise temperatuuri juures, mille tulemusel säilib 65-70% toore, töötlemata tahini toitainetest. Antud tootmismeetodi tulemusena säilitab seeme suhtelise niiskuse, tagades samas minimaalse mõju seemnele endale.
Maitse: Külmpressitud tahini on vedel, rikkaliku maitse ning röstitud seesamiseemne aroomiga. Tahini järelmaitses on tunda maa- ja sarapuupähkli noote.
Kasutamine: Sobib nii soolaste kui magusate roogade valmistamiseks ja maitsestamiseks, leiva peale määrimiseks, jogurti, pudru ja smuuti sisse. Näiteks saab tahinist valmistada erinevaid kastmeid, hummust, küpsetisi ja magustoite.
Koostis: Mahedad koorimata seesamiseemned.
Toitumisalane teave: Soovitatav päevane kogus 2 teelusikatäit (25g). 25 g toodet sisaldab keskmiselt: 120 kcal, rasvad 6 g (millest küllastunud rasvhapped 1 g), süsivesikud 9 g (millest suhkrud 0 g), kiudained 2 g, valgud 5 g, sool 0 g.
Vitamin D 4 mcg, Calcium 100 mg, Iron 1.0 mg, Potassium 40mg.
Arvustused
Arvamusi veel ei ole.