Miks oliiviõli?
Looduslik ja värske oliiviõli on sajandeid pakkunud Vahemere piirkonna elanikele tervist ja pikaealisust. Selle bioloogiline ja toiteväärtus on äärmiselt olulised. Oliiviõli kuulub 10 kõige kasulikuma toidu hulka. Extra virgin oliiviõli on kõrgeima kvaliteediga oliiviõli.
Oliiviõli Vahemere köögis
Oliiviõli on Vahemere köögis kesksel kohal. Igapäevaselt kasutatakse toiduvalmistamisel umbes 2-4 supilusikatäit oliiviõli.
Oliiviõli sobib kasutamiseks salatites, toiduvalmistamisel ja praadimisel tuues maitsed ja aroomid rohkem esile.
Oliiviõlil on ka võime hoida kala, liha ja köögivilju ahjus pehmed. Magustoitudes hoiab õli koogid niisked ja annab küpsistele mõnusalt krõbeda tekstuuri. Oliiviõli sobib kasutamiseks salatites koos sidrunimahla või äädikaga. Samuti võib saia kasta oliiviõli sisse, nagu seda tehakse Vahemere maades.
Oliiviõli ja praadimine
Vana uskumuse kohaselt ei sobi ekstra väärisoliiviõli praadimiseks, kuna see ei talu hästi kõrgeid temperatuure. See uskumus ei vasta aga tõele.
Tänu oma looduslikule monoküllastumata rasvhapete rohkusele talub ekstra väärisoliiviõli kõrgeid temperatuure paremini kui paljud teised õlid. Uuringud on näidanud, et oliiviõli ei imbu praadimisel toidu sisse, vaid jääb selle pinnale, samal ajal kui kõik teised rasvained imbuvad toidu sisse täielikult. Samuti ei muutu oleiinhape kuumutamise tagajärjel.
Võime ka väita, et Kreeka gastronoomia keerleb hiiglasliku praepanni ümber, sest praadimine on üks Vahemere vanimaid toiduvalmistamismeetodeid.
Kanakis pere ettevõte
Tundes vaid armastust ja austust oma piirkonna ja eriti püha oliivipuu vastu, asutasid Elias Kanakis ja Stavroula Trifyli 1999 aastal pereettevõtte, mis tegeleb oliivipuude kasvatamise, ekstra väärisoliiviõli tootmise ja ekspordiga.
Kasutades maksimaalselt ära Papulia Pylias piirkonna unikaalseid pinnase- ja kliimatingimusi, kombineerides keskkonnasõbralikke viljelus- ja koristustavasid ning pidevaid sertifitseerimiskontrolle, on Kanakis pere ettevõte nüüd oma ala liidrite seas, eksportides oma tooteid rohkem kui 30 riiki.
Kanakis pere lähtub oma tegevuses visioonist, et iga inimene planeedil peaks maitsma vähemalt ühe tilga oliiviõli ja teada saama selle kasulikest omadustest.
Ekstra väärisoliiviõli orgaaniline 500ml: Happesus 0,1 – 0,5%, külmpressitud 25`C. Valmistatud 2023/2024 aasta saagist.
Oliivisort: Koroneiki
Piirkond: Kreeka Peloponnesos poolsaare läänepoolses osas ( Papoulia Pylias )
Koostis: Otse oliividelt ainult mehaaniliste meetoditega saadud super kategooria oliiviõli
Toitumisalane teave: 15 ml toodet sisaldab keskmiselt: 124 Kcal, rasvad 14 g / 21% ( millest küllastunud rasvhapped 11 g, monoküllastamata rasvhapped 1 g ), kolesterool 0 g, suhkur 0 g, naatrium 0 g, valku 0 g, kiudained 0 g
Arvustused
Arvamusi veel ei ole.