Mahe toortahini

Tegu on ainulaadse tootega, mille sarnast ei eksisteeri Kreeka ega Euoopa turul. Toode on tunnustatud mitmete tippkokkade ja toitumisspetsialistide poolt.

Orgaanilise toortahini tootmine on keeruline ja mitmekülgne protsess. Samythos on ainus ettevõte Kreekas, kes on välja töötanud viisi orgaanilise toortahini tootmiseks temperatuuril alla 30 kraadi, kasvatades ise orgaanilisi Evros sordi seesamiseemneid.

Evros sordi seesamiseemned on orgaaniliselt kasvatatud Samythose mägede looduslikul alal. Supilusikatäis koorimata seesamiseemneid sisaldab umbes 170 milligrammi kaltsiumi ja 11 milligrammi rauda. Supilusikatäis kooritud seesamiseemneid sisaldab koguni 90-95% vähem kaltsiumi ja rauda. Tegu on ainsa tahiniga, mis säilitab 100% kõik toore seesamiseemne vitamiinid ja toitained ning sobib neile, kes järgivad toortoidu dieeti.

Kõige selle väljatöötamiseks on arendatud spetsiaalne tootmisliin, tuginedes eksperimentaalsetele teadmistele, koostöös kahe Jaapani ja Lõuna-Korea ülikooliga.

Tahini kergelt mõrkjas järelmaitse koos toorseemne intensiivse värskusega loob tõeliselt ainulaadse maitsete kombinatsiooni!

Mahe külmpressitud tahini

Külmpressimise tootmismeetodit kasutades kuumutatakse seesamiseemned 65 kraadini. Seejärel pressitakse seemned pastaks mõõduka, 40-42-kraadise temperatuuri juures, mille tulemusel säilib 65-70% toore, töötlemata tahini toitainetest. 

Tootmises kasutatavad masinad on spetsiaalselt selleks otstarbeks loodud ning tootmisprotsessis jälgitakse pidevalt seesamipasta omadusi ja toitaineid.

Antud tootmismeetodi tulemusena säilitab seeme suhtelise niiskuse, tagades samas minimaalse mõju seemnele endale. Tahini on vedel, rikkaliku maitse ning röstitud seesamiseemne aroomiga. Järelmaitses on tunda maa- ja sarapuupähkli noote. 


* Sertifitseeritud, orgaanilised seesamiseemned kõrgekvaliteediliste omadustega.

Seemnete kasvatamine, sorteerimine, puhastamine, pesemine ja kuivatamine tehakse käsitsi, et minimeerida igasugust vigastust seemnele, mis võib põhjustada selle kvaliteedi halvenemist, koos kõrgeimate hügieeni- ja ohutusstandarditega.