Miks oliiviõli?

Looduslik ja värske oliiviõli on sajandeid pakkunud Vahemere piirkonna elanikele tervist ja pikaealisust. Selle bioloogiline ja toiteväärtus on äärmiselt olulised. Oliiviõli kuulub 10 kõige kasulikuma toidu hulka. Extra virgin oliiviõli on kõrgeima kvaliteediga oliiviõli.

Ekstra-väriisoliiviõli on täis antioksüdante ja südamele kasulikke rasvu. Õli kiirendab ainevahetust ning stimuleerib rakkude kasvu. See aitab tasakaalustada kolesterooli ja diabeeti ning parandab seede- ja sapipõie funktsiooni. Lisaks kaitseb ekstra-väriisoliiviõli krooniliste haiguste eest, nagu vähk ja südame-veresoonkonna haigused.

Ekstra-väriisoliiviõli avaldab ka positiivset mõju vastusündinud imikute ja laste aju ning kesknärvisüsteemi kasvule ja arengule aidates neid kaitsta vanemas eas insuldi eest.

Ekstra-neitsioliiviõlil näib olevat ka kerge kaitsev toime depressiooni vastu. See kaitseb Alzheimeri tõve ja haavandilise koliidi eest, aitab ennetada ägedat kõhunäärmepõletikku ja kaitseb maksa.

Ekstra väärisoliiviõli

Ekstra väärisoliiviõli valmistatakse eri värvi oliivide (roheliste, lillade ja mustade) segust. Õli maitse on tasakaalustatud, puuviljane ja kergelt mõrkjas ning värvus kuldne. 

Ekstra väärisoliiviõli valmib mehhaanilise külmpressimise teel, õli kuumutamata ja kemikaale lisamata. Pressimise ajal ei ületa temperatuur kunagi 27 °C, mille tulemusel säilivad õlis kõik vitamiinid, antioksüdandid ja polüfenoolid.

Ekstra väärisoliiviõli sobib kasutamiseks salatites, toiduvalmistamisel ja praadimisel andes toidule suurepärase maitse!


Early harvest ekstra-väärisioliiviõli

Varajase korje ekstra-väärisoliiviõli erineb klassikalisest ekstra väärisoliiviõlist selle poolest, et seda valmistatakse üksnes oktoobri keskpaigast novembri keskpaigani korjatud rohelistest oliividest. Seetõttu on seda saadaval ka vaid piiratud koguses.

Varajase korje ekstra-väärisoliiviõli maitse on võrreldes klassikalise ekstra väärisoliiviõliga intensiivsem, tugevam ning pisut teravam. Happelisus on madal jäädes vahemikku 0,25 kuni 0,45.

Varajase korje ekstra-väärisoliiviõli sisaldab suures koguses oleotsiini, mis on tugev antioksüdant, ja oleokantaliini, millel on erakordsed põletikuvastased omadused. Need kaks ühendit on äärmiselt olulised inimese tervisele, elujõule ja pikaealisusele.

Oleatseiini võib tunda keelel meeldivalt kibeda maitsena ja oleokantaali on tunda pärast neelamist kurgu tagaosas õrnalt kipitava tundena. 

Teaduslikud uuringud on näidanud, et need kaitsevad Alzheimeri tõve ja insultide eest ning neil näib olevat ka kerge kaitsev toime depressiooni ja põletiku vastu.


Oliiviõli Vahemere köögis

Oliiviõli on Vahemere köögis kesksel kohal. Igapäevaselt kasutatakse toiduvalmistamisel umbes 2-4 supilusikatäit oliiviõli.

Oliiviõli sobib kasutamiseks salatites, toiduvalmistamisel ja praadimisel tuues maitsed ja aroomid rohkem esile.

Oliiviõlil on ka võime hoida kala, liha ja köögivilju ahjus pehmed. Magustoitudes hoiab õli koogid niisked ja annab küpsistele mõnusalt krõbeda tekstuuri. Oliiviõli sobib kasutamiseks salatites koos sidrunimahla või äädikaga. Samuti võib saia kasta oliiviõli sisse, nagu seda tehakse Vahemere maades.